RWFund logo

RWFund logo

Konkurs SPECIJALNI FOKUS: Novi rok je 31. maj!

Kako se god menjala društvena situacija, izgleda da su ukorenjeni elementi brojnih problema nepromenljivi – nacionalizam, militarizam i rasizam. Ove se muke ukrštaju na nebrojene načine sa svim drugim vrstama represije, hrane ih i održavaju. Umršene u konce represije, nemamo izbora osim da pružimo direktan, konkretan i snažan otpor.

Upravo tome služi program Specijalni fokus: intervencijama u represivni kontekst, aktivističkom poentiranju, popločavanju puta ka pravednijem društvu. Pozivamo vas na hrabro, beskompromisno delovanje utemeljeno u razumevanju potreba svog okruženja, u bilo kom obliku koji vama odgovara. Solidarne, udružene, precizne spram stvarnosti, svaka od nas je važna u lancu promena ka prosperitetnom društvu mira, blagostanja i pravednih uslova života.

Bilo da delujete u okviru registrovane organizacije ili u okviru neformalnog kolektiva, vaše ideje za akcijanje su dobrodošle. Takođe, nije važno odakle dolazite, koliko imate godina ili prethodnog aktivističkog iskustva. Negde i nekad se mora početi! U slučaju nedostatka sredstava za podršku svim kvalitetnim aplikacijama, prednost ćemo ipak solidarno dati grupama iz geografski marginalizovanih sredina, kao i grupama koje se bore protiv višestrukih oblika represije.

Maksimalan iznos podrške je 450.000 RSD.

Ukoliko želite, priključite nam se na onlajn konsultacijama putem zum platforme:

16. maj u 17:00

17. maj u 11:00.

Prilikom konsultacija, detaljno predstavljamo program i odgovaramo na vaše nedoumice. Za konsultacije nam se javite putem mejla galina.maksimovic@rwfund.org i naznačite u kom terminu želite da prisustvujete kako bismo vam poslale adekvatan link.

Svoje prijave šaljite na mejl office@rwfund.org do 31. maja u 16:00.

Šta smo do sada podržavale? Čitajte o nekim do sada podržanim aktivnostima u rubrici Fokus na fokus!

Pročitajte detaljne smernice i preuzmite prijavni formular ovde!