RWFund logo

RWFund logo

Konkurs za STIPENDIJE ŽARANA PAPIĆ: Novi rok je 31. maj!

Aktivistička praksa nerazdvojna je od sticanja i deljenja znanja, a obrazovanje, pak, i dalje mnogima teško dostupno. Zbog toga već dve decenije dodeljujemo stipendije „Žarana Papić“, u pokušaju da podržimo aktivistkinje i akademkinje u obrazovanju da što efikasnije, promišljenije i direktnije deluju u pokretu.

Stipendije „Žarana Papić“ namenjene su pre svega aktivistkinjama feminističkog, ali i drugih progresivnih pokreta, za sticanje znanja u oblastima ženskih studija/studija roda. Prema mogućnostima, dodeljujemo stipendije i za druge lokalne i međunarodne programe koji služe aktivistkinjama u daljem društvenom radu. Pri dodeli stipendija, prednost dajemo kandidatkinjama koje su na bilo koji način marginalizovane, pogotovo finansijski.

Program stipendija služi nam i van praktičnih okvira – za promišljanje o dostupnosti nominalno besplatnog obrazovanja, za zamišljanje kako bi obrazovanje zaista trebalo da izgleda, šta mu nedostaje, a šta je vredno čuvanja, izučavanja i produbljivanja.

Ovaj program dodatno nam je drag zbog samoodrživosti koju je dosegao i to uz podršklu široke zajednice – ovaj program u potpunosti se finansira iz donacija pojedinki i pojedinaca i dokazuje kolektivnu moć udruženog i usmerenog ulaganja!

Prijave su otvorene do 31. maja do 16:00, a prijavljuješ se slanjem prijavnog formulara i svog CV-ja na adresu office@rwfund.org. Ovo je ujedno adresa na koju nam možeš pisati ako imaš nedoumice!

Pročitaj više o programu i preuzmi prijavni formular ovde!