“Sestre to rade najbolje 3″

Utorak 25. novembar, od 20:00 do 23:00. Ljutić, Stevana Sremca 5, Beograd!


 

!!!-2014-sestre3-head

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE 3 ima ideju da predstavi rad ženskih grupa koje se godinama bore protiv nasilja nad ženama. Od januara do novembra ove godine ubijeno je više od 22 žene u porodično-partnerskom odnosu. Nasilje je rasprostranjeno i postalo je sastavni deo ponašanja, ophođenja i komuniciranja. Svedokinje i svedoci smo da se uvek kasno reaguje i da nasilje prođe i nekažnjeno.

Imamo situaciju poplava koja je ostavila trajne posledice za mnoge porodice, ništa se nije radilo da se spreče tolike štete, niti se i dalje radi brzinom kojom ova država obećava ljudima da će se štete sanirati i da će ljudi pre zime i hladnoće normalnije živeti.

Ovaj put akcijom SESTRE TO RADE NAJBOLJE želimo da vas pozovemo i konkretno pomognemo ženi koja se zove Milica Đorđević iz Mladenovca, samohrana majka dvoje odrasle dece. Pobegavši od nasilnog muža Milica se sakrila u nekoj radničkoj baraci koja je izgorela. Sada je u staroj kući bez kanalizacije i bez krova. Posebnu teškoću trpi što ne može da pomogne ćerki koja ima rak na obe dojke. Lekari su odbili operaciju jer je zahvaćen veliki deo i pluća. Sakupljamo novac za krov na kući.

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u kutiju!

“Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

–       Aleksandra Nestorov, Mreža Žene protiv nasilja, Beograd

–       Svjetlana Timotić, IZ KRUGA – VOJVODINA, organizacija za podršku ženama sa invaliditetom, Novi Sad

–       Nada Đuričković, Romski centar za žene i decu DAJE

Umetnička instalacija na temu ČEKAM feminističke grupe ACT WOMEN i muzička podrška i mini svirka Ana Ćurčin.

DJ pult  je u rukama novinarki Studija B – Smiljane Popov& Željke Mrđe!!

SESTRE TO RADE NAJBOLJE se dešavaju 25. novembra kada je sam početak kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, gde i ove godine ponosno stojimo sa svojim prijateljicama i poručujemo:

SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Budite solidarne/i na večeri davanja onima kojima to sada  najviše treba!!!

!!!-2014-sestre3-article