RWFund logo

RWFund logo

Radionica / edukativna kampanja “Kako da sestre to rade najbolje”

radionica 1

 

radionica 2

 

RADIONICA Mira

Kako funkcioniše Rekonstrukcija Ženski fond ?

Za razliku od seminara, na kome smo se bavili pravima i pozivanjem države na odgovorno i transparentno trošenje našeg novca, ova radionica će se baviti pitanjem naše sopstvene odgovornosti i obaveza pri trošenju ne-našeg novca. Radionica neće nuditi gotova rešenja, konačne definicije niti odgovore na sve nedoumice koje eventualno imamo. Cilj joj je razumevanje funkcionisanja jedne fondacije, konkretno Rekonstrukcije Ženski fond, čiji će nam finansijski model funkcionisanja poslužiti kao primer. Na tom ćemo se primeru (za početak) baviti kreiranjem jednostavnog, jasnog i preciznog budžeta, uz praktični zadatak da svaka/i od učesnica/ka napravi isti.

Mirjana Mirosavljević Bobić je po obrazovanju novinarka, a po opredeljenju feministička aktivistkinja, na različite načine angažovana u nekolicini ženskih organizacija (Glas razlike, Centar za ženske studije, Žene u crnom). Jedna je od osnivačica Rekonstrukcije Ženski fond, gde, u dosadašnjih trinaest (nebaksuznih!) godina, donosi i realizuje programske i finansijske planove i strategije.

RADIONICA Zoe

POKRENI SE SESTRO BRATE!

Pozorišne tehnike koje koristimo u radu na radionici o telu i glasu, su dobrim delom prilagođene i primenljive za svakodnevne prilike u životu: kako dišemo, zauzimamo prostor, bivamo vidljive/i i važne/i. U toku tročasovnog razgibavanja: vijuga i mišića, trudićemo se da osnažimo sebe, svoj glas i osvojimo prostor koji nam pripada,  privatni i javni. Učimo da tremu nemamo kad krenemo nešto javno da kažemo, učimo da slušamo, učimo da delimo i da se veselimo!

Zoe Gudović je menadžerka u kulturi, producentkinja i organizatorka.  Od 1995. uključena u rad i istraživanje neformalnih i angažovanih pozorišnih formi . U svojoj praksi spaja art i aktivizam u cilju promene postojeće svesti i društvenih odnosa. Pozorišna edukatorka. Performarka, Drag king transformerka. Dobitnica nagrade Jelena Šantić za spoj umetnosti i aktivizma. Trenutno radi u Rekonstrukciji Ženski fond kao PR menadžerka i vodi radio emisiju Ženergija.

RADIONICA Mladen Jovanovic

Prikupljanje sredstava iz lokalne zajednice

Kroz tročasovni program, polaznice i polaznici će izgraditi bazičnu fluentnost neophodnu za dalje istraživanje i početak prakse prikupljanja sredstava na lokalu. Učesnice i učesnici će biti upoznati sa idejama, principima, tehnikama i praksama koje su donele uspeh velikom broju udruženja, neformalnih grupa, pa i institucijama u prikupljanju sredstava.

Mladen Jovanović je nezavisni savetnik i predavač Evropskih neprofitnih strategija (ENPS). Predsednik UO Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD). Ekspert je za strateško planiranje, prikupljanje sredstava, javno zastupanje, kao i za temu obrazovanja odraslih. U dosadašnjem radu podržao je veliki broj organizacija, kompanija i institucija u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Bugarskoj i Italiji.