RWFund logo

RWFund logo

Kritički život 4: Džudit Batler – Performiranje političkog

butler_speech_screenshot_3


Uz titlovani govor Džudit Batler Performiranje političkog” objavljen u okviru edicije Izvori epistemologije: kritički život, Rekonstrukcija Ženski fond sa zadovoljstvom najavljuje konferenciju “Kako delovati zajedno: od kolektivnog angažmana do protesta” zakazanu od 19. do 21. novembra u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju.

Video snimak, prevod i transkript govora “Performiranje političkog” (“Performing the political”) Džudit Batler (Judith Butlermožete da pogledate ovde.

kriticki-zivot-butler


Prva na listi učesnica okruglog stola na ovoj konferenciji je Atena Atanasiu (Athena Athanasiou), sa kojom je Batler 2013. zajedno objavila knjigu Dispossession: The Performative in the Political (“Otimanje: Performativno u politici”). Njen tekst pod naslovom “Poetika otpora i politička hrabrost Žena u crnom”, objavljen u knjizi Žene za mir (Žene u crnom, 2012) možete da pročitate ovde.

atanasiu banner


Više detalja o konferenciji “Kako delovati zajedno: od kolektivnog angažmana do protesta” (“How to Act together: From Collective Engagement to Protest”) u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu možete da pronađete ovde.

buttler_banner_IPT