RWFund logo

RWFund logo

Konkurs “Specijalni fokus” – nova programska strategija!

no BIG


Rekonstrukcija Ženski fond je donela odluku o promeni svoje grantmaking programske strategije od početka 2016. godine. U centru pažnje će biti naše ukorenjene brige: militarizam, nacionalizam, rasizam. Cilj nam je da razumemo, razmenimo, imenujemo i podržimo aktivnosti koje se suočavaju sa nekim od ključnih izvora sadašnje politike.

To će biti srž našeg programa Specijalni fokus, te vas ovom prilikom pozivamo da pogledate na našem sajtu novi konkurs iz ovog programa.

Tim RŽF-a prima predloge projekata – za februarsko odlučivanje, do 10. februara

Za gotovo sve značajne promene je potrebno “vreme koje sebi daje vremena”, suprotno dominantnoj nestrpljivosti kapitalizma – “sve i odmah”. Jedan od osnovnih programa podrške ostaje Generalna podrška, program dodele godišnjih grantova grupama sa kojima kontinuirano sarađujemo i koje su posvećene i konstantne u održavanju i unapređenju svojih programa i metoda. Od 2016. umesto četiri, kao do sada, kroz ovaj program ćemo podržati od osam do deset grupa.

Programi podrške koji ostaju nepromenjeni su program Stipendije Žarana Papić  i program Urgentni grantovi.

Programi Ženske inicijative i Ogledalo više ne postoje, a neka njihova iskustva su kao zaostavština upisana u našu novu strategiju.

 

Jednog dana biće jasno za šta smo se odlučile – modifikaciju ili revoluciju?