RWFund logo

RWFund logo

SESTRE TO RADE NAJBOLJE 16!

sestre to rade 16

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE 16 vas poziva 8. juna od 20 do 23:00 u kafeu Ljubimac, Cetinjska 15, veče gde slavimo naše borbe, veče kad možete da donirate!

Ženske grupe, organizacije i kolektivi kao i pojedinke, čine važne akterke u društvu, pogotovo u ovom našem maglovitom i nasiljem obavijenom okruženju. Često čujemo: Lako je vama u Beogradu, a da znate kako je nama u unutrašnjosti Srbije. Trudimo se da znamo, tako što komuniciramo, solidarno se udružujemo ili finansijski pomognemo ženske grupe širom Srbije. Zato ovo veče vam predstavljamo naš program Generalne podrške, i neke od grupa koje kontinuirano podržavamo u borbi za bolje okruženje.

Kad nam se jave žene iz Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka dojke ‘’Jefimija’’ iz Užica koje kroz generalnu podršku podržavamo i kažu da je zahvaljujući njihovom radu najmanja stopa smrtnosti od raka dojke u Centralnoj Srbiji je u Zlatiborskom okrugu, mi smo ponosne.

Zato nas druga realnost zabrine kad nam jave da žena dobije na šalteru zdravstvene institucije osudu: Nek si se ti našminkala a imaš rak! Zato je važno da Jefimija edukuje, komunicira i postoji.

Ovo veče sa nama će biti i predstavnice organizacija u čiji rad verujemo i podržavamo i koje se zalažu za bolje sutra:

  • Milica Lupšor, Udruženje za radna prava žena “Roza” iz Zrenjanina koja će nas izvestiti zašto je važan njihov rad, je su u udruženju uglavnom prekarne radnice, žene koje su na sopstvenoj koži osetile neki oblik nepravde, diskriminacije, mobinga.
  • Ljilja Bogavac, Incest Trauma Centar – Beograd – COUNSELING I TRENING-CENTAR (psihološka podrška deci i ženama koji su preživeli seksualno nasilje i trening-centar za obučavanje koleginica i kolega koji rade na zaštiti dece i žena od nasilja u porodici i seksualnog zlostavljanja).
  • Marija Jakovljević, koordinatorka razvoja programa Rekonstrukcije Ženski fond.

“Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

Muzički štimung na početku večeri nam poklanja Andrea Forca.

Tokom večeri plovimo uz DJ set sa Magdom Janjić, koja nas vodi do vrhunca !

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u Cakanu/našu donatorsku kutiju !

8. jun je i Svetski dan okeana, spajamo važne ekološke datume i snažne napore žena da nam planeta Zemlja bude bolje mesto!!

 

 

SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Više informacija: https://www.facebook.com/events/483538559055926

fb-event-small