RWFund logo

RWFund logo

Konkurs za STIPENDIJU ŽARANA PAPIĆ – novi rok je 16. februar!

KONKURS Za stipendije Žarana Papić - Grafika

U spletu kompleksnih nepravdi, gde je prirodno osećati potrebu za delovanjem, neophodno je opremiti se i adekvatnim znanjem. Aktivistička teorija i praksa morale bi biti neraskidive i hraniti jedna drugu – zato vas pozivamo da ojačate i svoja znanja i svoj aktivizam uz podršku kroz program stipendija „Žarana Papić“.

Stipendije „Žarana Papić“ postoje koliko i Rekonstrukcija Ženski fond – da, čitavih 20 godina! – i jednako su relevantne 2024. koliko su bile i 2004. godine. Možda danas i relevantnije, imajući u vidu porast školarina, a samim tim i nedostupnosti obrazovanja.

Kroz ovaj program podržavamo akademkinje i aktivistkinje (feminističkog/mirovnog, ali i drugih progresivnih pokreta) pre svega u sticanju znanja kroz ženske/rodne ili mirovne studije. U skladu sa mogućnostima, dodeljujemo stipendije i za druge obrazovne programe, ukoliko oni smisleno doprinose vašem aktivističkom delovanju.

Pri odlučivanju o dodeli stipendija prednost dajemo aplikantkinjama iz marginalizovanih grupa, kao i onima koje nemaju mogućnost da studije finansiraju iz drugih izvora.

Smatramo da je optimalno rešenje potpuno javno, besplatno i svima jednako dostupno obrazovanje – do tada se oslanjamo na principe solidarne podrške, između ostalog, kroz stipendije. Greje nas što te solidarne principe prati zajednica individualnih donatorki i donatora iz zemlje i dijaspore – njihovi doprinosi akumuliraju se u kolektivni učinak koji čini program stipendija potpuno samoodrživim!

Uz formular, potrebno je da nam pošaljete i svoj CV na adresu office@rwfund.org. Rok za prijave je 16. februar do 16h!

Radujemo se vašim prijavama!