“Sve ono što sam ja” – kampanja “Mesec romskog ženskog aktivizma”


organizacija: Romska ženska mreža Srbije

8. mart – 8. april

7. mart – svečani početak ovogodišnje kampanje Sve ono što sam ja . Kampanja razbija predrasude i sterotipe o Romkinjama i ukazuje na bogatstvo naših identiteta i naše različitosti.
8. marta, na Međunarodni dan žena, članice Romske ženske mreže će se, kao deo feminističkog pokreta, pridružiti ženama iz cele Srbije i učestvovati na osmomartovskom maršu.

Tokom Meseca romskog ženskog aktivizma svakodnevno će se sprovoditi lokalne male akcije u preko 30 gradova i opština u Srbiji (u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kruševacu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Subotici, Babušnici, Beočinu, Vlasotincu, Beloj Palanci, Bujanovacu, Novom Bečeju, Dimitrovgradu, Lazarevacu, Leskovacu, Ljuboviji, Odžacima, Prokuplju, Somboru, Pančevu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Šapcu, Trsteniku, Žabalju, Ilandži, Kragujevcu…)
Najavu svake akcije i detaljnije informacije možete pronaći na našoj internet stranici zenskiprostor.org.

8. aprila na Međunarodni dan Roma i Romkinja pred donosioce/teljke odluka na najvišem nivou i ove godine se izlazi sa zahtevima za uvođenje i realizovanje sistemskih rešenja za probleme sa kojima se Romkinje u Srbiji suočavaju.