RWFund logo

RWFund logo

Rekonstrukcija & Maypole

Rekonstrukcija Ženski fond je od 4. juna do 8. juna ugostila drugarice iz Maypole fonda koje su nam došle iz Londona i Kopenhagena!

article_1


Na naš poziv, a u okviru naše dugoročne akcije razvoja feminističke lokalne filantropije, odnosno prikupljanja sredstava za ulaganje u budućnost ženskih grupa, Rekonstrukcija Ženski fond se trudi da dovede aktivistkinje iz feminističkih fondacija i grupa iz drugih krajeva sveta, da nam prenesu svoja iskustva, predstave različite modele angažmana ljudi i ulaganja u društvene promene.

I ovog puta smo imale zadovoljstvo da ugostimo neke od njih: Sarah Masters, Liz Khan, Kim Wager, Nina Nissen.

Maypole fond je osnovan 1986. godine od strane žena uključenih u mirovni pokret. Maypole novac doniran je od strane žena za žene a i fond su pokrenule  žene. Projekti u koje ulažu novac zalažu se za mir i pravdu, anti-militarizam i akcije protiv muškog nasilja, nuklearnih pitanja i bezbednosti životne sredine, socijalne i političke autonomije žena. One su neprofitno udruženje  gde i danas radi grupa feministkinja iz različitih političkih miljea. Posetite i vi njih: maypolefund.org!

Tu su bile i naše individualne donatorke, prijateljice, naša  podrška bez čijeg ulaganja naša borba ne bi bila ista.

Fotografije sa našeg susreta pogledajte u foto galeriji.

Hvala svima,

Rekonstruktorke