RWFund logo

RWFund logo

“SESTRE TO RADE NAJBOLJE 13”

sestre 13

Rekonstrukcija Ženski fond u akciji SESTRE TO RADE NAJBOLJE 13 vas poziva na doniranje, druženje i reagovanje! Subota 25. novembar, od 19 do 22:00, Ljutić, Stevana Sremca 5, Beograd.

Ovo veče rešene smo da sakupimo novac za Valentinu, majku troje dece koja je iz porodičnog nasilja upala u partnersko nasilje. Obraćala se i prijavljivala policiji, Centru za socijalni rad i nadležnim institucijama, nije bilo sluha da se on kazni. Nažalost usled nereagovanja nadležnih Valentina i danas ima vidne telesne posledice i strah. Iako ne možemo da rešimo celokupan problem mi želimo da doprinesemo tako što ćemo ovo veče sakupljati novac za slomljenu vilicu i zube.

Postoje organizacije koje se bave problemom nasilja prema ženama, femicidom, a postoje individualni pozivi građanki koji nam se obrate i kažu da bi bilo dobro da pomognemo u ovakvoj situaciji. Naravno mnogo je ovakvih priča, ali nama je važno da sada udruženo skupimo što više kako bi Valentina mogla da jede i da se bez stida smeje!

Ponesite novac da pijete piće i da donirate u kutiju!

“Sestre to rade najbolje” predstavlja žene koje svojim akcijama, radom, energijom i znanjem čine vidljive promene u društvu.

Naše gošće ove večeri su:

  • Ida Prester , muzičarka, novinarka , Lollobrigida
  • Nada Đuričković, romska aktivistkinja / Romski centar za žene i decu DAJE

Za DJ pultom je Margarita i slušamo skandinavske zvuke .

SESTRE TO RADE NAJBOLJE se dešavaju 25. novembra kada je sam početak kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama, gde i ove godine ponosno stojimo sa svojim prijateljicama i poručujemo:

SOLIDARNOST JE NAŠA SNAGA!

Budite solidarne/i na večeri davanja onima kojima to sada najviše treba!!!

fb-event-small