RWFund logo

RWFund logo

Stipendije Žarana Papić – novi rok je 6. oktobar!

stipendije Žarana Papić produžen rok

 

Od početka svog rada gradimo savezništva koja počivaju kako na solidarnosti, tako i na razmeni znanja i međusobnom hrabrenju za sticanje novih znanja, jer upravo je znanje jedno od jačih alata protiv patrijarhalne represije.

Kroz program stipendija “Žarana Papić” pružamo podršku polaznicama programa koji dugoročno doprinose razvoju znanja o rodnim/ženskim i mirovnim pitanjima. Prioritet imaju Master akademske studije politikologije – Studije roda na Fakultetu političkih nauka. Stipendije se dodeljuju i za druge relevantne programe, u zavisnosti od raspoloživih sredstava. Ovaj program iz godine u godinu postaje nam sve važniji, jer su i okolnosti u kojima živimo sve represivnije. Svedočimo sistematskom ugrožavanju i potiskivanju ovakvih znanja i zato dajemo sve od sebe da se suprotstavimo takvim praksama.

Program stipendija “Žarana Papić“ namenjen je pre svega aktivistkinjama (ne nužno ženskih organizacija, iako one imaju prednost) i akademkinjama koje žele da nastave svoje visoko obrazovanje.

Pri donošenju odluka o dodeli stipendija, posebno vodimo računa o kandidatkinjama iz različitih deprivilegovanih grupa. Stipendistkinje se obavezuju da će po potrebi volonterski podržati ženske inicijative kojima je potrebna njihova ekspertiza i na taj način doprineti daljem snaženju ženskog pokreta. Stipendistkinje su takođe dužne da po završetku programa dostave izveštaj i svoj završni rad.

Više o programu i formular za aplikaciju možete pronaći na ovom linku. Uz formular, potrebno je poslati i CV na adresu office@rwfund.org. Na istu adresu možete nam se javiti ukoliko imate bilo kakvih nedoumica.

Rok za apliciranje je 6. oktobar 2020.