RWFund logo

RWFund logo

Sa one strane granice, do transformativnog obrazovanja

Prošle godine kampanja stipendije „Žarana Papić  je bila naša najuspešnija kampanja do sada. Ove jeseni pokrećemo još jednu lokalnu feminističku akciju: 

„Sa one strane granice, do transformativnog obrazovanja“

Zašto je važno podržati feminističko obrazovanje?

U vremenu svakodnevnog jačanja desnice, kada pod uticajem konzervativnih struja država počinje da menja nastavne udžbenike, potreba za transformativnim obrazovanjem postaje vitalna. Zbog porasta siromaštva i preusmeravanja tokova novca na ratne frontove, sve je manje mogućnosti za obrazovanje devojaka i žena.  

Zato želimo da budemo izvor podrške za njihovo feminističko obrazovanje, jer verujemo da one mogu menjati stvari na bolje. Do sada smo dodelile preko 150 stipendija u oblasti rodnih studija, mirovnih studija i alternativnih edukacija kojima se jačaju feminističke i mirovne prakse.

Kako ti možeš da doprineseš?

Cilj nam je da do početka decembra obezbedimo 600.000 dinara za 5 stipendija.

Solidarno i zajedno sa vama – našom zajednicom, bilo da ste sa one strane granice ili ovde, možemo podržati aktivistkinje, žene i devojke sa margine, da prošire svoja znanja i budu stub promena u nadolazećim godinama.

Zato DONIRAJ za obrazovanje novih generacija devojaka i žena!

Naše buduće stipendistkinje možete podržati na više načina, uključujući i online donacije. Imamo opciju jednokratnog ili redovnog mesečnog doniranja, opciju online ili klasičnog doniranja.

Raširi! Podeli informacije o našoj akciji i pozovi prijateljice/e, poznanice/ke, porodicu da se uključe i podrže transformativno obrazovanje i mogućnost boljih izbora za devojke i žene!

Hvala za podršku i deljenje!