RWFund logo

RWFund logo

Stipendije ŽARANA PAPIĆ za drugi upisni rok na MASTER STUDIJE RODA

U bliskoj saradnji sa Fakultetom političkih nauka, ove godine još intenzivnije pratimo tempo upisa i objavljujemo poseban konkurs za dodelu stipendija za drugi upisni rok za program Master studija roda!

Vođene time da se feminističko znanje i aktivističke prakse međusobno hrane i ohrabruju, ove godine idemo korak dalje u podršci budućim studentkinjama Master studija roda, stoga otvaramo konkurs za stipendije „Žarana Papić“ za aplikantkinje koje polažu prijemni ispit za ovaj program u drugom upisnom roku.

Ovaj konkurs trenutno je otvoren isključivo za kandidatkinje za master studije roda, dok se kandidatkinje za druge obrazovne programe mogu prijaviti za naredni krug podrške, početkom 2024. godine.

Zašto ograničavamo prijave na jedan program? Nažalost, i pored želje da podržimo što više stipendistkinja, sredstva su nam uvek ograničena. Taktički se opredeljujemo da ih usmerimo na ovaj program, jer ga smatramo dragocenim za razvoj i jačanje feminističkog pokreta i dalje feminističko delovanje studentkinja. Uz to, rodne/ženske studije jesu marginalizovana oblast, u stalnoj opasnosti od brisanja i nestanka. Podrškom dostupnosti ovog programa podržavamo opstanak progresivnih znanja kao esencijalnih alata za praktično delovanje u sadašnjosti i budućnosti.

Pri odlučivanju o dodeli stipendija, prednost se daje kandidatkinjama koje su na različite načine marginalizovane.

Podsećamo, jedna od ključnih komponenti održivosti programa stipendija „Žarana Papić“ poslednjih godina jeste učešće i podrška široke zajednice. Od bivših stipendistkinja preko aktivistkinja do ljudi iz dijaspore, mnogo je njih koje/i redovno doprinose da ovaj program ne samo živi već i podstiče neophodnu diskusiju o potrebi za time da znanje i obrazovanje budu apsolutno dostupni svima.

Prijavite se za stipendije do 20.10. do 16h slanjem prijavnog formulara i svog CV-ja na adresu office@rwfund.org. Formular za prijavu možete preuzeti na ovom linku.

Radujemo se vašim prijavama!