RWFund logo

RWFund logo

Feminističko obrazovanje – borba za mir

Stipendije Žarana Papić su skoro samoodržive, i to zbog vaše pomoći! Zato vas pozivamo na još jednu feminističku akciju!

Infographic: call for donations

Zašto je važno podržati feminističko obrazovanje?

Trenutne društvene, ekonomske i političke krize sve više smanjuju prostor za progresivna, humanisitčka, feministička i mirovna znanja, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou u Srbiji. Kao i u svakoj krizi, među najugroženijima su žene, one marginalizovane i iz deprivilegovanih grupa. Istovremeno verujemo da su upravo one nositeljke svih promena koje su nam potrebne. Stipendijama pružamo podršku aktivistkinjama i akademkinjama koje prekoračuju granice i nose na sebi borbu za društvo bez rata, nepravde i nejednakosti.

Kako možeš da doprineseš?

Cilj nam je da do početka decembra sakupimo 600 000 dinara, odnosno sredstva za 5 stipendija!

Zajedničkim radom gradimo mreže solidarnosti, poverenja, novih i starih znanja te podržavamo aktivistkinje, akademkinje i sve žene koje se bore za mir da prošire svoja znanja.

Zato doniraj za obrazovanje novih generaija devojaka i žena! Doniraj za borbu!

Naše buduće stipendistkinje možete podržati jednokratnom ili redovnim mesečnim donacijama putem našeg sajta.

Istovremeno, možete podržati nas i naše i vaše buduće stipendistkinje tako što ćete podeliti informacije o ovoj akciji, pozvati prijatelje, rodbinu, komšije, poznanike i pratioce na društvenim mrežama da se uključe!

Hvala na podršci, hvala na borbi!