RWFund logo

RWFund logo

Septembar

2022

Program urgentnih grantova

Broj grantova: 4

Da se zna!, Beograd

RSD: 141.600

Uoči održavanja Europrajda u Beogradu, brojni donatori LGBTQIA organizacijama kao prioritet postavili su aktivnosti vezane za Prajd, dok je kod pojedinih ostala zanemarena podrška za osnovno funkcionisanje. RŽF ovim grantom podržava organizaciju Da se zna! u namirivanju kancelarijskih troškova. 

Romnjako Ilo, Novi Bečej/Zrenjanin 

RSD: 134.328 

Brojne aktivistkinje i aktivisti iz manjih mesta, a posebno kada je reč o višestruko marginalizovanim osobama, uskraćene su za mogućnost posete Europrajdu u Beogradu. Ovim grantom RŽF podržava grupu romskih i LBTQ aktivistkinja za dolazak na Europrajd i učešće u pratećim aktivnostima. 

Konsultacije za lezbejke, Beograd

RSD: 150.000 

U neizvesnosti i nesigurnosti koja prati vreme uoči Europrajda, povećana je potreba za podrškom u okviru LGBTQIA zajednice. Ovim grantom RŽF podržava radionicu brige o sebi, kao i live chat podršku za zajednicu. Napokon, grantom se podržava i dolazak aktivistkinja iz unutrašnjosti na Europrajd. 

Udruženje Roma Danica, Pančevo 

RSD: 149.500

Primetivši nedovoljno razumevanje LGBTQIA prava među romskim aktivistkinjama sa kojima rade, UR Danica ovim putem čini korake za bolje upoznavanje aktivistkinja iz ruralnih krajeva sa međuupućenošću različitih borbi. Ovim grantom RŽF pruža podršku aktivistkinjama iz seoskih sredina za dolazak na Europrajd.