RWFund logo

RWFund logo

#KDSTRN akcija: “Nismo sami”

nismo sami fotka


Pozivamo vas na donatorsko veče pod nazivom “Nismo sami” koje organizuje grupa učesnica i učesnika kampanje Kako da sestre to rade najbolje 2, a koju organizuje Rekonstrukcija Ženski fond. Akcija će se održati u beogradskom klubu Ljubimac (Cetinjska 15) u nedelju 28. oktobra u 19:00.

Sav prikupljen novac namenjen je Suzani Milovanović iz Pirota koja je usled bolesti osteogenesis imperfecta (bolest krhkih kostiju) nepokretna, i za kretanje su joj potrebna elektronska invalidska kolica. Suzana živi sama u vrlo lošim uslovima, a sa mesečnim primanjima koja iznose 15.000 dinara.

Ona nije u mogućnosti da napusti svoju kuću zbog kvara na kolicima za koji još čeka odgovor i pomoć državnih ustanova, a njen dom je u krajnje kritičnom stanju – sa krovom koji prokišnjava i nepostojećom izolacijom. Uz sve već postojeće poteškoće, za potrebne popravke i izolaciju morala bi da plati skoro 165.000 dinara! Ne dopustimo da Suzana ostane sama!

Tokom akcije pristune i prisutni biće u prilici da čuju intervju sa Suzanom i da se uz muziku i razgovor upoznaju sa svakodnevnim problemima osoba sa invaliditetkom i teškoćama sa kojima se susreću radi mobilnosti i udruživanja, uz opciju doniranja na licu mesta. Učesnice i učesnici kapanje vas pozivaju da čujete Suzanino i iskustva drugih osoba sa invaliditetom kako bi se informisali o njihovim, potrebama, željama i pravima.

Muzički program:

  • Andrijana Zimonjić 
  • DJ Lu 


Više informacija: “Nismo sami” – https://www.facebook.com/events/696133580773635

fb-event-small


U okviru kampanje “Kako da sestre to rade najbolje” (#KDSTRN), koju već drugu godinu za redom organizuje Rekonstrukcija Ženski fond, održaće se dve benefit akcije. Neformalne grupe sastavljene od učesnica i učesnika kampanje organizovaće akcije “Nismo sami” i “Žene za klimu”. Akcija “Nismo sami” održaće se 28. oktobra u beogradskom kafiću Ljubimac od 19:00, a za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć Suzani Milovanović iz Pirota koja je usled bolesti nepokretna i za kretanje su joj potrebna elektronska invalidska kolica, a njena smanjena mobilnost onemogućava je da napusti svoju kuću koja je u kritičnom stanju sa nepostojećom izolacijom i krovom koji prokišnjava. Druga akcija “Žene za klimu” u fokusu ima SOS Ženski centar Novi Sad i održaće se u novosadskoj kafe knjižari Nublu 31. oktobra sa početkom u 17:00. Rad u SOS Ženskom centru je neizmerno značajan i ova akcija za cilj ima prikupljanje sredstava za kupovinu klime koja bi taj rad učinila barem malo lakšim.