RWFund logo

RWFund logo

#KDSTRN akcija: “Žene za klimu – Pomoć za SOS Ženski centar Novi Sad”

zene za klimu fotka


U okviru kampanje Kako da sestre to rade najbolje 2 koju organizuje Rekonstrukcija Ženski fond, grupa učesnica organizuje benefit akciju pod nazivom “Žene za klimu”. Akcija će se održati u novosadskoj kafe knjižari Nublu (Žarka Zrenjanina 12) u sredu 31. oktobra sa početkom u 17:00. 

Organizatorke akcije vas pozivaju da na ovogodišnjoj Noći veštica pokažete kako da veštice to rade najbolje tako što ćete podržati rad SOS Ženskog centra iz Novog Sada koji pomaže deci i ženama žrtvama nasilja. Njihov neizmerno značajan rad odvija se u neuslovnim prostorijama u potkrovlju bez adekvatnog grejanja i hlađenja. Zato nas ovog puta učesnice kampanje Kako da sestre to rade najbolje 2 pozivaju na solidarnost i da pomognemo i doniramo kako bi se kupila klima koja će rad u SOS Ženskom centru učiniti barem malo lakšim. Osim klime koja je primarni cilj ovom prilikom, organizatorke akcije pokušaće i da sakupe novac za aparat sektretaricu uz pomoć kojeg bi mogli da se beleže pozivi i u toku časova kada centar ne radi.

Sve osobe koje posete akciju biće u prilici da kupe različite aksesoare od jute, pogledaju dokumentarne filmove koji tematizuju različite aspekte ženskog iskustva i đuskaju uz DJ Ivu.

Filmski program realizuje se zahvaljujući BeFem-u, Forumu žena Prijepolja i Ivi Paradjanin.

PROGRAM:

  1. Neću ružu, hoću revoluciju, VICE, Iva Parađanin (14:11)
  2. Materinstvo: odloženo, VICE, Iva Parađanin (39:55)
  3. Feminizam je za sve, Befem, Jovana Netković i Milica Batričević (3:26)
  4. Vojvođanske žene i ruralni turizam, Nada Kostić (9:39)
  5. Vojvođanska kuća – selo Stanišići, Befem (9:06)
  6. Ženski aktivizam u regiji između istorije i današnjice, Forum žena Prijepolja, Daliborka Malesić i Mirela Fazlić Veljović (22:13)

 Više informacija: “Žene za klimu – Pomoć za SOS Ženski centar Novi Sad” – https://www.facebook.com/events/168894304044802

fb-event-small


U okviru kampanje “Kako da sestre to rade najbolje” (#KDSTRN), koju već drugu godinu za redom organizuje Rekonstrukcija Ženski fond, održaće se dve benefit akcije. Neformalne grupe sastavljene od učesnica i učesnika kampanje organizovaće akcije “Nismo sami” i “Žene za klimu”. Akcija “Nismo sami” održaće se 28. oktobra u beogradskom kafiću Ljubimac od 19:00, a za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć Suzani Milovanović iz Pirota koja je usled bolesti nepokretna i za kretanje su joj potrebna elektronska invalidska kolica, a njena smanjena mobilnost onemogućava je da napusti svoju kuću koja je u kritičnom stanju sa nepostojećom izolacijom i krovom koji prokišnjava. Druga akcija “Žene za klimu” u fokusu ima SOS Ženski centar Novi Sad i održaće se u novosadskoj kafe knjižari Nublu 31. oktobra sa početkom u 17:00. Rad u SOS Ženskom centru je neizmerno značajan i ova akcija za cilj ima prikupljanje sredstava za kupovinu klime koja bi taj rad učinila barem malo lakšim.