RWFund logo

RWFund logo

Rekonstrukcija Ženski fond vas poziva na proslavu 15 godina rada & RADOST LUDOST 10!

2019 radost ludost X 04-min

Rekonstrukcija Ženski fond vas poziva na proslavu 15 godina rada RADOST LUDOST 10! CZKD, Birčaninova 21, subota 12. oktobar – od 20 do 23:00!

Rekonstrukcija Ženski fond ima veliku čast da vas pozove na obeležavanje petnaest godina svog rada, i na akciju koju organizujemo već desetu godinu – RADOST LUDOST!

Sve ove godine rada, u zemlji gde ništa nije stabilno, gde su promene svakodnevne, a zahtevi sve veći što se tiče opstanka, borbe, rada i političkog delovanja pogotovo žena, Rekonstrukcija Ženski fond je uspela i uspeva da zadrži svoju misiju, da se odupre totalitarnom režimu i da u najvećoj ludosti kao rezultat dobije mnogo radosti. Mnogo žena, ženskih organizacija, kolektiva i inicijativa dobilo je finansijsku, feminističku i solidarnu podršku.

Radost ludost 10 će se ove godine fokusirati na sam rad Rekonstrukcije.  Specijalne gošće ove naše plovidbe kroz prostor i vreme su:

–       Dekadenca i Lady K, harizmatični duo sa kojim zaplovljavamo u avanturu večeri

–       Efemerne konfesije koje nam donose songove od kojih se ide na Mars.

–       Meki spoj, urnebesni duo sa kojim se raspojasavamo za kraj

+ Instalacija Rekonstrukcija u 15 pogleda biće izložena uz pomoć Katarine Popović, dizajnerke.

***

LadyK+ Dekadenca je kabaretski dvojac koji sarađuje već par godina. Uz jedan klavir i dva mikrofona, vode vas popularnim pesmama kroz svoje latentne ljubavi i egzotične putešestvije!

***

Efemerne Konfesije su post kabaretska drag extravaganza koja se opire kanonima, kategorijama, šablonima i paternima fokusirajući se na hibridnu scensko-muzičku formu koja ne samo da referira na čitav spektar istorijskih praksi preoblačenja, već i kritički artikuliše dnevno-političku stvarnost.

EK čini grupa performera različitih iskustava i profesija odnosno njihovih često izvođenih karaktera – drag kraljice Markiza de Sada i Dekadenca, drag kraljevi Zed Zeldić Zed, Darlin Brando i Fritz Klein, kao i lažna kraljica Johanna Helmut Kohl.

***

MEKI SPOJ je romantični duo.
MEKI SPOJ je muzičko otelotvorenje Vaših najnežnijih emocija.
MEKI SPOJ Vam pruža potpuno uživanje Vaših skrivenih patetičnih osećanja.
Uz MEKI SPOJ se pleše, ljubi i rastapa….
MEKI SPOJ je tu za sve nežne, radosne i romantične prigode….

 


Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska i feministička fondacija u Srbiji osnovana 2004.godine.

Plovidba kroz petnaest godina rada jedine lokalne ženske fondacije u Srbiji donosi momenat učenja, deljenja, druženja i povezivanja. Vidimo se!!!


 CZKD, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21.

Više na našem FB eventu: https://www.facebook.com/events/697608114052522


fb-event-small