RWFund logo

RWFund logo

15 godina Rekonstrukcije Ženskog fonda + Radost Ludost 10 – HVALA!

ph 2019

Protekle subote, 12. oktobra, Rekonstrukcije Ženski fond organizovala je dvostruko slavlje – obeležili smo punih 15 godina uspešnog rada organizacije i DESET godina susreta Radost ludost, i to u nama vrlo posebnom prostoru, u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Gošće i goste dočekale su energične Lady KDekadenca čiji glasovi su načisto osvojili dvorište CZKD-a. Po prelasku u salu CZKD-a, publiku je kroz veče vodila neponovljiva Markiza de Sada. Markiza nas je podsetila na najvažnije programe i dostignuća Rekonstrukcije, kao i na istorijat organizacije. Paralelno sa pričom o Rekonstrukciji, publika je slušala i gledala Efemerne konfesije, spektakularnu post-kabaretsku drag extravaganzu. Najuporniji su krajem večeri uživali u nežnim tonovima DJ dvojca Meki spoj. Scena je ovog puta bila simbolično obeležena instalacijom Rekonstrukcija u 15 pogleda zahvaljujući divnoj dizajnerki Katarini Popović.

Ovom prilikom, naša draga Zoe Gudović pozdravila se sa svima prisutnima, najavljujući svoj odlazak iz RŽF-a nakon deset godina posvećenog i prepoznatljivog rada. Publici se ujedno predstavio i podmladak Rekonstrukcije – direktorka Milica Miražić, programska koordinatorka Marija Jakovljević i koordinatorka za rad sa zajednicom Galina Maksimović.

 
Hvala Zoe za sve godine rada kojim su oblikovani temelji naše organizacije! Hvala svim učesnicama i učesnicama programa! Hvala svima koji su se postarali da scena izgleda fenomenalno, a tonovi zvuče taman kako treba! Hvala svima iz CZKD-a! Hvala Vladimiru Opsenici što je fotografisao najlepše momente večeri! Hvala svima vama što ste uz nas i kada slavimo i kada se borimo! Hvala za ludost i još više hvala za radost!