RWFund logo

RWFund logo

Poziv na promociju knjige Odri Lord ZAMI: NOVO ČITANJE MOG IMENA

RŽF i knjižara Beopolis pozivaju vas na promociju knjige – biomitografije Odri Lord „ZAMI – Novo čitanje mog imena“!

„Svaka žena koju sam u životu volela ostavila je trag na meni, pri čemu sam u njima volela neke neprocenjive delove sebe, a opet odvojene i stoga različite, zbog čega sam morala da budem fleksibilna i rastem da bih upoznala njih“. 

Odri Lord

Vreme je da se razbije hladnoća toplinom knjige Odri Lord ZAMI: novo čitanje mog imena, biomitografijom – žanrom koji kombinuje istoriju, biografiju i mitologiju proizašlu iz spisateljičine mašte.

Odri Lord je bila karipsko-američka književnica, radikalna feministkinja, lezbejka i aktivistkinja za građanska prava. Za sebe je govorila da je „crnkinja, lezbejka, majka, borkinja, pesnikinja koja je posvetila život borbi protiv rasizma, seksizma, klasizma i homofobije“. Identitet crne lezbejke postavio ju je u jedinstvenu poziciju iz koje je mogla da javno, ali i kroz svoje knjige, govori o problemima u vezi sa građanskim pravima, feminizmom i opresijom deprivilegovanih grupa u Americi.

Promocija knjige Odri Lord ZAMI – Novo čitanje mog imena, koju nam je prevela Ana Imširović Đorđević, održaće se 12. decembra u 18:00 u holu Doma omladine u saradnji sa knjižarom Beopolis. Moderatorka će biti Marija Radoman, a govornice su Emilia Epštajn, Aleksandra Galonja i Nađa Bobičić.

Pošto je u toku naša donatorska akcija Sa one strane granice, do transformativnog obrazovanja, nakon promocije možete uzeti svoj primerak knjige i donirati za podršku našim budućim stipendistkinjama. Cakana, naša legendarna feministička kutija će biti sa nama te večeri u borbi za sjajnu feminističku literaturu i dostupno obrazovanje!

Vidimo se na promociji ZAMI, a do tada – možete da donirate i preko našeg sajta!

Hvala za podršku i radujemo se druženju!